We, 2024 Apr 24, 0:21 AM
Happy Christmas Guest | RSS

My site

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » cuntHunters » General Discussion » JAV atsakas Rusijai (sustiprinta oro policijos misija, turkai zada isikisti)
JAV atsakas Rusijai
zofiDate: We, 2014 Mar 05, 7:53 PM | Message # 1
ஜ ۩Global Admin۩ ஜ
Group: Administrators
Messages: 2973
Status: Offline
Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos administracija trečiadienį pranešė besiimanti žingsnių paremti JAV sąjungininkus Europoje.
Kalbėdamas Senato ginkluotųjų pajėgų komitete gynybos sekretorius Chuckas Hagelis sakė, kad JAV paspartins jungtines aviacijos pratybas su Lenkijos pajėgomis. Pentagonas taip pat ketina sustiprinti Amerikos dalyvavimą NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse.

Didins paramą Baltijos šalims
Jungtinės Valstijos planuoja sustiprinti bendradarbiavimą su Lenkija ir Baltijos šalimis, siekdamos pademonstruoti „paramą“ savo sąjungininkėms po Rusijos intervencijos į Ukrainą, trečiadienį pranešė Pentagono vadovas Chuckas Hagelis.
„Šį rytą Gynybos departamentas imasi priemonių mūsų sąjungininkams paremti“, tai bus ir išplėstinės aviacijos pratybos Lenkijoje ir JAV vaidmens NATO patruliavimo misijoje virš Baltijos valstybių sustiprinimas, sakė Ch. Hagelis įstatymų leidėjams.

Tame pačiame posėdyje JAV aukščiausio rango kariškis generolas Martinas Dempsey (Martinas Dempsis) pareiškė, kad anksčiau trečiadienį jis kalbėjosi su savo Rusijos kolega generolu Valerijumi Gerasimovu ir paragino „susilaikyti“.

Ch.Hagelis taip pat sakė, kad NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas generolas Philipas Breedlove'as planuoja tartis su Vidurio ir Rytų Europos gynybos vadais.
„Pats laikas vadovauti išmintingai, stabiliai ir tvirtai“, – sakė Ch.Hagelis Senato ginkluotųjų pajėgų komitete.
„Laikas mums visiems stoti už ukrainiečius ir palaikyti jų teritorinį vientisumą ir suverenitetą, ir jų teisę turėti vyriausybę, kuri atitiktų savo žmonių siekius“, – kalbėjo jis.
Tame pačiame posėdyje JAV aukščiausio rango kariškis generolas Martinas Dempsey pareiškė, kad anksčiau trečiadienį jis kalbėjosi su savo kolega Rusijos generolu Valerijumi Gerasimovu ir paragino „susilaikyti“.
„Aš jam paaiškinau, kokiu mastu pasaulyje atmetama teritorinė Rusijos agresija. Aš raginau jį susilaikyti artimiausiomis dienomis, kad liktų erdvės diplomatiniam sprendimui“, – sakė generolas.
M.Dempsey, kuris yra JAV jungtinio štabų komiteto pirmininkas, dar pasakė kalbėjęsis su Baltijos šalių, taip pat Vidurio ir Rytų karo vadais.
„Suprantama, jie yra susirūpinę. Jie nori iš mūsų savo saugumo užtikrinimo“, – pažymėjo M.Dempsey.
„Per tuos pokalbius mes įsipareigojome plėtoti galimybes, kad pateiktume tuos užtikrinimus ir atgrasintume Rusiją nuo tolesnės agresijos“, – pridūrė generolas.
Lenkijos, Čekijos, Vengrijos ir Slovakijos vadovai antradienį sakė esą „sukrėsti“ Rusijos veiksmų Ukrainoje ir palygino šiuos veiksmus su Sovietų invazijomis į jų šalis per šaltąjį karą.
Šią savaitę NATO surengė skubių posėdžių, Lenkijai pareikalavus pasikonsultuoti dėl „4-ojo straipsnio“, kai Ukrainoje vyksta krizė, prorusiškos jėgos de facto kontroliuoja visą Krymo pusiasalį.
Pagal Šiaurės aljanso sutarties 4-ąjį straipsnį bet kuri NATO narė gali reikalauti konsultacijų, jeigu, jų nuomone, gresia pavojus jų teritoriniam vientisumui, politinei nepriklausomybei ar saugumui.
Jungtinės Valstijos yra dislokavusios maždaug 10 savo karo lakūnų Lenkijoje, kur jie dalyvauja kariuomenės apmokymuose, o NATO jau dešimt metų patruliuoja oro erdvėje virš Estijos, Latvijos ir Lietuvos.
Oro patruliai kas keturi mėnesiai keičiasi; šiuo metu Baltijos šalių erdvę kontroliuoja amerikiečių lakūnai, perėmę šią atsakomybę iš belgų.
Protestuodamos dėl įvykių Ukrainoje, Jungtinės Valstijos šiuo metu yra įšaldžiusios karinį bendradarbiavimą su Rusija – atšauktos planuotos pratybos, mokymai ir mainai.



Jeigu Krymo totoriams iškils grėsmė, Turkija bus pirmoji šalis, kuri atskubės į pagalbą.
Kaip praneša UNIAN korespondentas, Turkijos užsienio reikalų ministras Ahmetas Davutoglu tai pareiškė buvusiam Krymo totorių tarybos pirmininkui Mustafai Džemiliovui, kuris, savo ruožtu, šiandien tai paskelbė per spaudos konferenciją.

„Turkijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Ahmetas Davutoglu man pasakė tokius žodžius: „Neabejokite, jeigu Krymo totoriams kils grėsmė, Turkija bus pirmoji šalis, kuri ateis į pagalbą“, - sakė buvęs Krymo totorių tarybos pirmininkas.

„Prieš kelias dienas Ukrainoje lankėsi Turkijos užsienio reikalų ministras. Jis buvo susitikęs su Aukščiausiosios Rados pirmininku bei užsienio reikalų ministru. Tai rodo, kad Turkija laiko Ukrainą savo strategine partnere ir ryžtingai pasisako už Ukrainos nepriklausomybę bei vientisumą“, - pažymėjo M. Džemiliovas.

Jo teigimu, „Turkija pasirengusi suteikti visapusišką pagalbą – tiek ekonominę, tiek diplomatinę. Artimiausiu metu turi įvykti Recepo Tayypo Erdogano ir Valdimiro Putino pokalbis, per kurį jis taip pat išsakys Turkijos poziciją palaikyti Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą“.

„Vakar Ankaroje vyko Krymo totorių diasporos mitingai, dabar mitingai bus rengiami Stambule ir kituose miestuose. Juose Krymo totoriai reikalauja, jog Turkija padarytų viską, kad suteiktų pagalbą Ukrainai“, - sakė M. Džemiliovas.

Kryme pagrobtas Valstybinės pasienio apsaugos tarnybos Administracijos personalo departamento direktorius Michailas Kovalis, svetainei unian.net pranešė Valstybinės pasienio tarnybos atstovai spaudai.
Pareigūnas buvo pagrobtas maždaug 16 val. vietos laiku netoli Jaltos jūrų apsaugos divizijos.
Pirminiais duomenimis, maždaug 40 asmenų grupė, tarp kurių buvo daug baikerių, apsupo tarp žmonių buvusį M. Kovalį, atskyrė jį nuo šių žmonių ir „jėga įsisodino į vieną visureigį“.
Spaudos tarnyba pažymi, kad pasieniečiai deda visas pastangas, kad nustatytų M. Kovalio buvimo vietą.
Pirminiais duomenimis, jis šiuo metu galėtų būti Sevastopolyje.
Ginkluoti asmenys sulaikė JT vadovo specialųjį įgaliotinį
Krymo regione trečiadienį ginkluoti asmenys pagrobė Jungtinių Tautų (JT) generalinio sekretoriaus Ban Ki-moono specialųjį įgaliotinį Robertą Serry, pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerija.
Rusijos pajėgos kontroliuoja Krymo regioną pietų Ukrainoje. R.Serry yra laikomas pagrindiniame šio regiono mieste Simferopolyje, pranešė ministerijos atstovas.

JT paneigė informaciją apie įgaliotinio pagrobimą
JT pasiuntinys Robertas Serry sutiko nutraukti savo misiją Kryme ir palikti regioną po to, kai grupė ginkluotų vyrų užouolė jo automobilį ir paėmė jį įkaitu kavos parduotuvėje - rašo portalas ibtimes.co.uk
JT paneigė ankščiau naujienų agentūros Interfax pranešimą, kad R. Serry buvo pagrobtas ginkluotų vyrų.


placiau delfi.lt



 
Forum » cuntHunters » General Discussion » JAV atsakas Rusijai (sustiprinta oro policijos misija, turkai zada isikisti)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: